Dare in plata

Avocat darea in plata

Darea in plata, astfel cum este reglementata de Legea 77/2016 privind darea in plata a unor bunuri imobile in vederea stingerii obligatiilor asumate prin credite, constituie actiunea prin care se efectueaza transferul dreptului de proprietate asupra imobilului ipotecat, de la consumator catre creditor, in vederea stingerii datoriei izvorand din contractul de credit ipotecar.

Cum va putem ajuta ?

Procedura darii in plata  debuteaza cu trimiterea notificarii de dare in plata de  catre  consumator , creditorului , prin intermediul unui avocat, o notificare prin care il informeaza ca a decis sa ii transmita dreptul de proprietate asupra imobilului in vederea stingerii datoriei izvorand din contractul de credit ipotecar, detaliind si conditiile de admisibilitate a cererii.

Societatea Civila de Avocati  va poate acorda sprijin pe tot parcursul procedurii de la momentul trimiterii notificarii si pana la obtinerea hotararii judecatoresti definitive.

Ce beneficii aveti daca alegeti servicii de avocat?

  • Procedura efectuata prin intermediul unui profesionist-avocat  asigura consumatorului rezolvarea rapida si eficienta a situatiilor ce pot aparea pe parcurs, asigurandu-i asistenta juridica de  specialitate in fata tuturor institutiilor ce au legatura cu aceasta procedura.
  • Avocatul asigura pe langa redactarea actelor de procedura, si asistenta si reprezentare atat in fata notarului, instantei cat si in fata institutiilor bancare.

Beneficiul depunerii notificarii prin avocat este ca acesta va poate ajuta pe parcursul intregii proceduri, inclusiv in cazul in care Banca nu accepta darea in plata si o contesta in instanta.