FACTURILE DE CALDURA SI GUNOI AU DEVENIT TITLURI EXECUTORII

Potrivit unui act normativ care urmează să apară în Monitorul Oficial, persoanele care nu-și plătesc la timp facturile de căldură și gunoi vor putea să fie executate silit mai ușor. Asta înseamnă că facturile emise pentru aceste servicii vor fi considerate titluri executorii și, în caz de neplată, nu va mai fi necesar un proces pentru a se ajunge la executarea silită.

Măsura este inclusă în Legea nr. 225/2016 pentru modificarea și completarea Legii serviciilor comunitare de utilități publice nr. 51/2006, care a apărut în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 942 din 23 noiembrie 2016 și a intrat în vigoare pe 26 noiembrie.

Noile prevederi stabilesc că „factura emisă pentru serviciile de utilități publice constituie titlu executoriu”, fiind vorba, printre altele, de serviciile de alimentare cu apă, cu căldură, de canalizare și de salubrizare. Astfel, persoanele care nu-și achită la timp facturile pentru aceste servicii vor putea fi executate silit fără să mai fie necesară acționarea lor în justiție. Altă modificare semnificativă referitoare la facturile pentru apă, canalizare, căldură și gunoi va fi reducerea perioadei în care cetățenii pot achita aceste servicii. Aceste facturi vor trebui plătite în cel mult 15 zile calendaristice de la emitere.

Ne puteti contacta  la urmatoarele numere de telefon :

  • Birou: 0720 035 518 / 0722 30 16 77 /  0756 371 012

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *