ADAPTAREA/REECHILIBRAREA CONTRACTULUI DE CREDIT PRIN PROCEDURA DARII IN PLATA!!!

Am obtinut adaptarea pentru viitor a contractului de credit , în sensul că toate sumele datorate de intimaţi în temeiul convenţiei de credit şi devenite exigibile ulterior datei de 17.01.2017 se vor calcula la o valoare CHF egală cu jumătate din diferenţa dintre cursul CHF de la momentul plăţii şi valoarea CHF de la momentul contractării, la care se va adăuga valoarea CHF de la momentul contractării!

Adevarata victorie este mentinerea utilitatii sociale a contractului de credit!

Judecătoria Sectorului 5 din București a hotărât ca doi clienți ai Credit Europe Bank Romania SA să plătească, pentru viitor, ratele datoriei în franci elvețieni la o valoare CHF egală cu jumătate din diferenţa dintre cursul CHF de la momentul plăţii şi valoarea CHF de la momentul contractării, la care se va adăuga valoarea CHF de la momentul contractării.

Hotărârea vine în contextul în care debitorii au vrut să dea în plată casa luată pe credit, însă, după decizia Curții Constituționale care a introdus cerința impreviziunii în lege, au cerut reechilibrarea contractului.
Soluția nu este definitivă, aceasta putand fi atacata cu apel in termen de 15 zile de la comunicarea hotararii.

Solutia instantei Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti:

15.01.2018
Ora estimata: 09:00
Complet: C 21 civil 2018
Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte contestaţia. Constată că cererea de dare în plată formulată de intimaţi prin notificarea comunicată contestatoarei la data de 17.01.2017 nu îndeplineşte condiţiile de admisibilitate pentru a stinge, prin darea în plată a imobilului ipotecat, obligaţiile asumate prin contractul de credit nr. …………………….. Dispune adaptarea pentru viitor a contractul de credit nr. ………………………., în sensul că toate sumele datorate de intimaţi în temeiul convenţiei de credit şi devenite exigibile ulterior datei de 17.01.2017 se vor calcula la o valoare CHF egală cu jumătate din diferenţa dintre cursul CHF de la momentul plăţii şi valoarea CHF de la momentul contractării, la care se va adăuga valoarea CHF de la momentul contractării. Compensează juridic cheltuielile de judecată efectuate de părţi. Cu drept de apel în termen de 15 zile lucrătoare de la comunicarea hotărârii, care se depune la Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 15.01.2018.
Document: Hotarâre 15.01.2018

Pentru mai multe detalii ne puteti contacta la urmatoarele nr de telefon:
Av Andreea Viesanu: 0756371012
Av Andreea Opritescu: 0722301677

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *